How to: Splurge & Save


Evo na kojih 5 komada bi trebalo potrositi malo vise novca, a na koja 4 mozemo da ustedimo.


Potrositi 1: Kozna jakna


Mozete da je nosite sa svacim i to skoro svake sezone. Zahvalan komad koji moze da se prebaci preko duge haljine, bluze ili da se nosi sa farmerkama. Koza niskog kvaliteta moze lako da promeni boju ili da se pocepa, tako da je kvalitetna i skuplja kozna jakna prilicno dobra investicija. Izaberite klasicni kroj, neutralne boje, crnu ili braon. Potrazite onu od ovcije koze, koja izgleda sjajno i nezna je na dodir.

Potrositi 2: Brus


Iako nam se cini da je trosenje malo vece sume novca na ono sto nosimo ispod nepotrebno, brus koji ima dobru formu i lepo prijanja je dobra investicija. Izbocine i neravnoce su svedene na minimum, telo vam deluje proporcionalnije i izgledate vise i mrsavije. Trebalo bi da imamo bar 4  dobra brusa. Potrazite one koji vas nece stiskati ili vam biti previse komotni oko torza i ramena. Bacite sve koji su se razvukli od nosenja.

Potrositi 3: Dzins


Klasicni par tamnih farmerki ravnih nogavica ostaje u trendu iz sezone u sezonu. Skuplji dzins zadrzava boju i oblik cak i posle 100 pranja, zato sto ima izdrzljiviji kroj. Ako vam se ne daje toliko para, podelite koliko je to novca po jednom nosenju. Potrazite farmerke koje su mekane na dodir, srednje guste tkanine i od bar 98% pamuka. Ne birajte boje koje su previse trendi, drzite se plavih i crnih.

Potrositi 4: Mala crna haljina


Ovo je obavezan komad, to i vrapci na grani znaju. Stoji uz svaku figuru. One od cvrsceg pamuka kostaju vise i generalno bolje stoje nego one od mekanih materijala kao sto je zersej. Jeftinije obicno dolaze sa rajsfeslusom koji ce se najverovatnije pokvariti i to onda kada ne treba. Mogu se nositi u opustenoj ili vecernjoj varijanti, sve zavisi od akesoara koji cete dodati.

Potrositi 5: Blejzer


Posto su blejzeri odeca za posao, ali se mogu nositi i sa haljinom i dzinsom na neki dejt, sto se tice iskoristljivosti, isplatice vam se visestruko. Nikad ne izlazi iz mode i moze momentalno da podigne bilo koju kombinaciju. Vredi, jer je razlika u kroju vidljiva, oni jeftiniji nemaju formu i imaju obicaj da se skupe oko dugmadi, okovratnika i rukava. Izaberite one tamnijih boja sa dodatkom vune, koji su trajniji.

Ustedeti 1: Suknje


Posto se kroj suknje koji je trenutno u modi jako brzo menja, ne bi trebalo bacati pare na ovaj komad. Zato se drzite modernih krojeva koji se iskljucivo uklapaju u vas budzet. Tako necete osecati krivicu kada dodje vreme da se kupi moderniji model suknje. Izuzetak je crna pencil skirt visokog struka, koja nikad ne izlazi iz mode i moze se nositi u kancelariju i u izlazak.

Ustedeti 2: Sandale


Posto ne znamo pre prvog nosenja da li ce nam nove sandale napraviti zuljeve, a i sa trendovima koji se stalno menjaju, mozda cemo jednog leta kupovati japanke, a vec sledeceg ce se nositi espadrile. Zato je dobar potez potrositi manje na sandale. Gde bi mogao da ode budzet za obucu? Na dobar i kvalitean par cizama, jer su od jaceg materijala nego sandale i zimski trendovi se redje menjaju.

Ustedeti 3: Svecana haljina


Ne morate da potrosite sve pare na specijalne prilike. Toliko retko cete nositi svecanu haljinu (ako je i budete obukli vise puta), da vam se nikako ne isplati da date mnogo novca na nju. Umesto toga, potrosite neku paru vise na neku kezual haljinu koju mozete da nosite ispod blejzera ili da ucinite da izgleda svecanije uz odgovarajuci nakit.

Ustedeti 4: Pantalone sa printom


Iako kupovina pantalona ili helanki sa printom moze trenutno da ucini kombinaciju zanimljivom, nema potrebe investirati u nesto sto nije dovoljno suptilno da ga mozete nositi cesce. Umesto toga, izaberite nesto pristupacno sto mozete da kombinujete sa klasicnim komadima kao sto su tamni sakoi i jednobojne bluze.



7 коментара:

  1. Trositi i na dobre klasicne naocare i cizme. Jeaa!

    ReplyDelete
  2. Slazem se! :)
    Ali sam sam uvek ZA trositi na dobre stikle! :D

    ReplyDelete
  3. Potpuno se slazem! A slazem se i sa Jovanom - dobre stikle su bitne! Ta kozna jakna je prelepa!


    Ms Jelena xx | http://ms-jelena.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. I za dobru, koznu torbu! Meni je to na prvom mestu! Kozna torba i kozne cizme! Slazem se i za naocare, bolje jedne kvalitetne pa ih nositi i deset godina ako treba. Dobar post, treba vise pisati o tome, jer devojke samo kopiraju blogerke. Rada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpuno se slažem! Evo, moje kožne čizme i kožna torba odolevaju zimi već dobrih par godina. Jedino za naočare ne mogu da kažem, jer na bebu ništa nije otporno, pa ne mogu da ih sačuvam od grebanja, pogotovo ako prežive letovanje...s tim što je nošenje jeftinih izuzetno neprijatno i loše za vid, ali ko ima mogućnosti svakako treba da ima kvalitetne naočare. Hvala Rado! :)

      Delete
  5. Odlican post, slazem se za sve osim farmerki. Moje iskustvo je pokazalo da i kada izdvojim vise novca za "kvalitetnije" farmerke poderu se brze nego neke jeftinije :) x

    http://fashionsectionbylory.blogspot.com/

    ReplyDelete

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online