April Favorites: COSMETICS



Proizvode za negu uglavnom biram oslanjajući sa na čulo mirisa, osim cene i brenda.
Ovaj trio me svakim korišćenjem ponovno obraduje, a moram priznati da dugo nisam izlazila iz svoje comfort zone Dove mleka za telo i Pantene zelenog regeneratora. 
Koža je izuzetno meka posle ovog Garnie-ovog pilinga da nije neophodno koristiti mleko za telo, jer već sadržu u sebi ulje koje neguje, dok je mleko za telo prava radost za čula i jako dobro se pokazalo i kao podloga pre nanošenja kreme za samotamnjenje, jer je magično učinilo da ne ostanu fleke na rukama. 
Pantene dvominutna maska je isto efikasna, da, spušta kosu, ne masti je brzo, bar kako mi se čini posle prve upotrebe i predivno miriše, bar meni.
Sasvim sam zadovoljna ovom kupovinom i stvarno preporučujem ova 3 proizvoda.


Nedavno me je finansijska situacija naterala da se zamislim da li su mi stvarno potrebne moje omiljene Nivea plave maramice za skidanje šminke, jer sam se zbog decenije korišćenja (bogami malo više, decenije i po, ali to je sitnica ;)) jako vezala za njih. Zato sam uzela da probam Lily-jeve Velnea, koje su 5x jeftinije i očekivala sam najgore, međutim nikakvo izbijanje bubuljica i lošije uklanjanje šminke nisam primetila. Da, dosta su tanje, manje i nemaju teksturu kao Nivea, ali rade posao u kombinaciji sa Balea sredstvom za skidanje šminke oko očiju. 

Kad smo kod njega, ja uvek koristim ovaj dvofazni, jako dobro uklanja čak i vodootpornu šminku, nanesem ga na 4 okrugla tufera složena jedan na drugi i pritisnem da se jednako natope. Maskaru uklanjam cik-cak pokretima sa donje strane trepavica, a olovku ili ajlajner tako što nežno brišem kapak ka spolja. Sa očima što nežnije, tu je koža najtanja i najosetljivija i nije prijatno kad peckaju uglovi od preterano nasilnog skidanja šminke. Sa ovim sredstvom je to zaista lako i efektno. 



Lycia tračice za depilaciju nausnica za normalnu kožu, su najbolja stvar koju sam probala. Roze i medicinske za osetljivu kožu su na mojoj koži pravile sitne bubuljičice i crvenilo, a plave mi sasvim odgovaraju. Kad se setim otapanja toplog voska i neuspelog depiliranja hladnim voskom, zaista sam srećna što ovakve stvari postoje. 

Za smirivanje isušene kože mislim da je najbolji La Roche-Posay Lipikar, krema za atopičnu kožu i kožu sklonu iritacijama, kako za nas tako i za decu i bebe, tu tajnu sam dobila od pedijatra. Redovno je stavljam pre izlaska iz kuće, pa i kao podlogu za šminku. Nemam nikakvih zamerki. Oduševljena!

Sublime Bronze losion za samotamnjenje sam koristila takođe deceniju ;) unazad, ovaj bez šljokica mi više odgovara, iako nije toniran, pa se ne vidi gde je namazan, što ni ne treba, ako pre toga nanesete obično mleko za telo, posebno izdašno na laktove, dlanove, vrat, stopala, kolena i ostale delove na kojima koža može da bude suvlja i gde bi sigurno ostao trag od nejednakog nanošenja.

Garnier Neo je meni efikasan, mada zavisno od aktivnosti i količine znojenja, ne deluje kod svakog. Pošto sam ja uvek imala minimalnu transpiraciju i stvarno sam zahvalna zbog toga, meni odgovara. Neguje pazuh, ne ostavlja fleke, miriše lepo kad se nanosi, kasnije se ništa ne oseća, što mislim da su odlike dobrog dezodoransa. Jedino što se brzo troši. 

I poslednja stvar sa spiska je Slim Extreme 4D anticelulit gel, ko ga dugo nije kupovao, kao ja npr., može dugo i da se dvoumi. Nisam primetila boljitak. Hladi, a masiranjem se svakako nešto postiže, ali da čini čuda, kao i sve ostalo, ne baš. Kad u prodavnicama nije bio ovoliki izbor, služio je i bršljen gel, koji sam nanosila, pa se uvijala u providnu foliju i preko toga staru debelu trenerku i posle par sati i mesec dana ponavljanja čini mi se da je imalo efekta. Ali, tad sam bila mlađa, pa se sve lakše sređivalo i nije nosilo epitet 'ukorenjeno'. Ipak, mislim da je Vichy imao najbolji efekat. Kupila sam ga u jednoj apoteci u Francuskoj, kod njih to nije luksuz, bio je na akciji, pakovanje od dve ogromne ambalaže za 20 eur., doduše, te godine sam bila najmršavija u životu, pa nije ni bilo mnogo da se skida.
Dužna sam da kažem da ne verujem u čudotvorna dejstva, ali verujem u redovnu masažu, šetnju, umerenu i ciljanu fizičku aktivnost, dosta nezaslađene limunade i zelenu salatu.
Ništa drugo ne čini čuda, ali ovaj koktel, bogami, da!


Još jedna stvar koji sam probala su Moisture Match kreme za lice, sve predivno mirišu, ne mogu da se odlučim za jednu (pošto moja koža odbija da se prikloni određenom tipu) i udobne su za kožu, da tako kažem.
Nisam mogla da izostavim moj all time favorite dezodorans, koji se pojavio pre 4 godine i toliko me dobro služio na baletu, kad je sve bilo mokro posle vežbi, osim pazuha. Pravila sam veliku pauzu tokom trudnoće i dojenja, kada sam koristila Neutro Roberts Derma Zero, koji nije antiperspirant (ali me je izuzetno dobro služio) i ne sadrži parabene, mirise itd. i zaista sam jedva čekala da se vratim mom starom InvisiProtect-u. 

Nadam se da su se neki pronašli u mojim iskustvima, a neki saznali nešto novo ili dobili ohrabrenje da se odluče za ono što merkaju, a 'ne znaju kakvo je'.







0 коментара:

Post a Comment

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online