Korisni saveti: Bebe između 10 i 12 meseci

Evo par stvari koje su mi pomogle u proteklih par meseci:

Zaštita za ćoškove i utičnice

Nabavite je čim beba počne da puzi, jer će punjači, gajtani, kablovi i utičnice biti na meti! 
Čisto da ne biste morali da držite ruku na svakom ćošku pored koga se mališan mota. Svakako će neko biti pored njega i vikati 'Pazi!', 'Ne!', 'Ne to!', 'Beži od utikača!', tako da će dete i samo početi da govori 'Ne' za svaku stvar kojoj priđe, misleći da se tako zove.
U Dm-u mogu da se nađu najpovoljnije, a zaštitu za utičnice možete da potražite i na pijaci.

Balončići

Ako nemate ideju čega biste mogli da se igrate sa malim nemirkom, balončići su mnogo dobra zabava, i za vas i za njih! Ostavljaju fleke na parketu, ali se sve lako prebriše. Ako neće da sedi u kadici dok se kupa, i tu su se pokazali dobro, samo nemojte da mu duvate i
u lice, jel malo peckaju oči kad balončić pukne ispred nosa. Idealno je da se koriste napolju, ali postoji velika opasnost da se zaigrate sami sa sobom!

Posude za hranu

Odlične su za poneti, kad ostajete ceo dan napolju. Imaju vakum na dnu, pa se ne pomeraju, a pri hranjenju bebe sve ruke mlataraju okolo. Posude koje sprečavaju butanje prstima po hrani, nažalost još nisu izmislili, pa ćete morati da ga hranite držeći činijicu daleko, osim ako niste baš opušteni i volite da čistite sve u radijusu od metar i po oko prostora za hranjenje.
Samo nemojte da stavljate vrelu hranu, jer neće moći da se zatvori, usled širenja plastike.
Ove posudice mogu da se nađu u Aksi, još ako imate poklon bon, možete da prođete duplo jeftinije.

Glodalica

Potrebnija je sad nego ikad. I ova što se stavi u frižider uopšte nije loša. A u ovom periodu vole telefone, slušalice...Da ne biste prevrtali očima na zvuk padajućeg telefona ili udaranja slušalice o sto po hiljadu puta, otvorite frižider i uvalite malom anđelu ovaj ledeni telefon. Zaleđene ručice držite i ljubite da se ugreju!

Bonus savet:
Ne menjajte dohranu! Ja sam zbog veće gramaže i zbog toga što Humana može svuda da se nađe, a Hipp 3 samo u Tempu, Dm-u i Aksi (a nista od toga nam nije blizu), probala da mu promenim, ali ne da nije pio dovoljno mleka, nego je prestao da jede bananu! Pretpostavljam da mu nije legla ova Humana sa ukusom banane, a pored nje je bila još sa ukusom jabuke. Verovatno na to misle kad kažu da ne treba menjati dohranu. A možda je to samo neka faza koja će, nadam se, proći.
1 коментара:

  1. Baloncici su prava stvar za smirenje. Inace zastita za coskove je kod nas opstala dva minuta, a stekeri nisu bili u opasnosti sve do sad. Mi smo dohranu menjali ali bez problema je proslo. Kad smo uveli mleko,...od tad nam je sve lakse postalo!!!

    ReplyDelete

Love to hear from you!