20. Maybelline Fashion Selection 26.3.2012. / ID Esoteric, Passage, Katarina Petrović, Meri Radončić, Nebojša Toleski, Branislava Joka










































































































































































Nezvanični izveštaj

Neslavan izbor cipela za podlogu piste i cipele manekenki (Deichmann), jer su jedva hodale i posrtale...Pokušaj erotike u zamisli Isidore Bjelice, sa konvertibilnim haljinama, što se kasnije pokazalo kao vrlo moderno, pa smo mogli isto da vidimo i na Fashion Week-u i još ponegde (ne znamo ko je prvi dobio ili maznuo ideju, a da li je bitno?)...
Saznala sam da kamera koju na sebi nosi kamerman sa Studia B (njom snima emisije Moj Beograd, koje su za svaku preporuku i što se tiče prijatnih gostiju i prijatnih priča i delova grada), teži kao da nosite džak od 40 kila u naručju. 
Upoznala sam Icu, čije komentare sam baš volela i kad nisam mogla da povežem lice sa komentarom :)
koja mi je ulepšala dan, jer sam se jako loše osećala, a tad nisam znala zašto (uskoro ću vam objasniti).
To bi ujedno bio i razlog mog odsusutva u ova dva meseca.



Zvanični izveštaj






























Drugog dana 20. Maybelline Fashion Selection-a održane su revije brenda ID Esoteric Dragane Grnčarski i Isidore Bjelice, modne kuće Passage, dizajnerke Katarine Petrović, mlade dizajnerke Branislave Joke, kao i gostiju iz Makedonije Nebojše Toleskog i Meri Radončić.

Dragana Grnčarski i Isidora Bjelica prikazale su kolekciju dekomponovanih haljina “Sexy Deconstruction”. Vođene idejom da je moda duhovnost koja se nosi, Dragana i Isidora stvorile su garderobu koja služi savremenoj ženi čiji život u toku dana zahteva da uz minimalan potez ruke dobije od jedne haljine- drugu.

Modna kuća “Passage” prikazala je kolekciju “Story of a ballerina”, koju karakterišu blage, zemljane boje, svetli tonovi i prozirne strukture. Sloboda pokreta, harmonija i sklad koji karakterišu balet spontano se prenose u modele koji su romantični, ženstveni i svedeniji nego inače.

Katarina Petrović prikazala je kolekciju „Diversity“, u čijoj su osnovi jakne i sakoi, napravljeni od prirodnih materijala. Najzastupljenija je bela boja brižljivo biranih materijala, obogaćena srebrnkastim detaljima i nijansama.

Najnovija kolekcija makedonskog dizajnera Nebojše Toleskog inspirisana je ženom. Bazična inspiracija  je cvet, koji se vidi u krojevima.

Meri Radončić prikazala je kolekciju za koju je inicijalni impuls za nastanak aplikacija patchwork tehnike, viđena očima dizajnerke i modifikovana u njenom estetskom senzibilitetu, a sve sa ciljem da se iskoriste ostaci svile iz prethodnih kolekcija.

Kolekcija mlade kreatorke Branislave Joke  daje još jedan dokaz da crno ostavlja neiscrpne mogućnosti kombinovanja. Spoj agresivnih, upadljivih detalja sa diskretnom, crnom osnovom daje vesele, a istovremeno ozbiljne nosive modele.







12 коментара:

  1. Dobrodosla nazad nedostajala si :) Ja sam na fb videla razlog tvoje blog pauze i Cestitam draga mada verujem da ti nije lako :)))

    ReplyDelete
  2. NAPOKOOOOOOOOOOOOOOON!!! Haljinom vise vencanicom bez ledja sa lancem pozadi, ne mogu da se setim cija je to kreacija ali je savrsenA! Aaa da covek sa tom nestvarnom spravom, svaka mu cast! :D
    Jaooo secam se da ti je bilo losee bas i bas mi je drago sada kada moram da kazem!!! Hvala tebi, divna si, bas smo se lepo ispricale i ti si meni ulepsala vece i hvala na slikama! ♥Ljubac dupli♥

    ReplyDelete
  3. Hej, drago mi je da si se vratila. :)
    Bas detaljan izvestaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa naradila sam se tad, pa da ne bude uzalud :) a i kako sam videla nije bilo detaljnih izveštaja u medijima, sve tu i tamo ponešto, a ko ovo voli, njemu nikad dosta...

      Delete
  4. Napokon da se vratis!!!! Nedostajala si :)))))
    xxxx

    ReplyDelete
  5. Koji živci,kolko fotki :)
    nadam se da si se vratiala da i ostaneš :):*

    ReplyDelete
  6. Just found you on chicisimo! You are very stylish girl!

    Good luck with your blog! At the moment you have one more follower! :)
    Would be glad to see you also in my blog one day!
    Greetings from Spain!

    http://unachicafashiontastica.blogspot.com/

    ReplyDelete

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online