Baby Necessities

Sterilizator je definitivno neophodan, kao i još par flašica.
Kad se sve flašice isprljaju, deterdžentom i neabrazivnim sunđerom se operu, rastavljene na delove i stave u sterilizator sa 90ml vode i za 15 min.je sve spremno za sledeću upotrebu.
Mnooogo praktičnije nego šerpa i ključala voda. 
Grejač, sa druge strane, još nema svrhu, pošto flašicu sa ključalom vodom iz ketlera hladimo pod mlazom hladne vode u činiji u sudoperi.
Mrežasti ulošci, ulošci za grudi, sterilne komprese i bebisol fiziološki rastvor, toga treba na tone!





Sve što je sensitive, u mom slučaju ima kontra efekat.
Čim je guza počela da se crveni, vratili smo se na običan Pampers 2.
Peremo guzu svaki put kad menjamo pelenu, posle buđenja i posle jela tj.pred sledeće spavanje i nismo imali nikakav ojed.
A vlažne maramice su za goste i za lekara.




Dakle, Pampers 2.
Auto sedište, bilo je neophodno za iznošenje iz porodilišta, ali nezgodno za korišćenje, bar dok ne skinemo široko povijanje (tetra i švedska pelena) oko 4-og i po meseca, jer se beba sva iskrivi.

Ramovi za otiske stopala i šaka.
Desni je bolji, jer je guma za modeliranje bolja, a levi je neki cement u koji majušna nožica ne može ni da se utisne dobro.

Chicco ulošci za grudi...preskupi, ali jedino što sam imala prvih mesec dana dok još nismo znali gde se te stvari kupuju, mada ni ostali nisu mnogo jeftiniji.
Pumpica za nos, tek sredinom drugog meseca sam se usudila da je koristim redovno, i to posle kupanja, jer je u početku izgledalo kao da ću da mu usisam mozak, tako je mukica bečio oči.
Komprese za bradavice (ili krema, Pantenol, Lanolin), ako preterate sa dojenjem, pa počnu da peku i bole...nema goreg osećaja, a morate da mu date da jede. Tantalove muke! Drže se minimum 5 minuta i posle dan stanje počne da se poboljšava. Preterivanje znači dojenje na sat ili duže od 20 min.po jednoj.


Makazice za nokte, jer će oko drugog meseca početi nekontrolisano da mrda rukama, da trlja oči i lice, pa će biti ogrebotina, ako se ne seckaju svaki drugi, treći dan!

Kutija za vlažne maramice, gde poklopac iskače na dodir prstom, ali duboka, pa moraju da stoje 2 pakovanja unutra, da ne bi kopali kroz rupu.

Ulošci za grudi Johnson's, ostavljaju bele dlačice na bradavicama, da ne kažem raspadaju se, ako se ne menjaju posle svakog curkanja mleka. Finansijski neizvodivo.

Nuk, ubedljivo najbolji, dugo su suvi, imaju malo udubljenje na sredini, najbolji materijal, ubedljivo najbolji.

Chicco, preveliki i preskupi.

Korpa koja mi je spasila život kad smo sa 20 dana, po minusu, po snegu morali u Dom Zdravlja na spaljivanje pupka. Nisam je imala odmah, dokupili su mi je posle 20 dana.


Sa korpom se dobije i providna marama, a može i pelenom da se prekrije zbog hladnog vazduha.
Sedište za kola, čim skinemo široko povijanje.

Radosnica, obavezno!
Nešto najlepše. I ma koliko umorni tih prvih mesec dana, pišite i pišite i slikajte, da vam posle ne bude žao.

Svi ulošci za grudi koji mogu da se kupe kod nas.
Lilly i Dm su u istom rangu, pa Johnson's, pa Chicco, a na prvom mestu Nuk.

Sredstvo za dezinfekciju za ruke, bebisol fiziološki rastvor za nosić i oči i grudnjak za dojilje, takođe neophodno.

A na izlasku iz porodilišta smo dobili paket Bebi Kluba :)
u kom je sve neophodno za početak: zeka, tetra, švedske, benkica, kapica, pokrivač koji ja koristim kao podlogu na koju spuštam bebu dok sisa, torba koja ide svuda sa vama, Becolino i Lilly paket kozmetike, Povidon jod, sterilne komprese, Larousse knjiga koju treba stići pa prelistati u prvom mesecu, jer sve piše...





Paket Becollino kozmetike, kupka koja savršeno miriše i maramice, i peškir za kupanje koji uvek dobro dođe, jer sam ja kupila samo jedan.





U torbu ide: 5 Pampersa, 5 tetra, par švedskih, benkica i zeka za slučaj da mora da se presvlači sve, vlažne maramice, cucla, a flašicu sa rezervnim mlekom smo uvalili babi da drži ispod jakne na temperaturi tela, kad je bio veliki sneg.

Nalepnica za kola, kojoj sam se najviše obradovala jer se ispostavilo da je jako teško naći.

Lilly paket kozmetike, šampon je dobar za pranje kadice za kupanje i dugo traje!

Larousse nega novorođenčeta, gde ima apsolutno sve, ali sa malim neslaganjima u francuskom i našem postavljanju bebe da leži, podrigne i tako to.

Eto, pošto sam imala par propusta i nisam znala šta stvarno treba, neka ovo bude mali podsetnik za budućnost.

Srećno bebisanje!




6 коментара:

  1. Ju svega treba, kad vidim ovako na gomili dobro mi nije!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u Enci Menci :) i ja sam bila očajna, treba ti milionče za sve neophodno, plus što nosim stvari iz 2006. i nema izgleda da ću se obući modernije u skorije vreme ;) ali imam sve što mi treba u ovom malom medenom paketiću :)

      Delete
    2. Pratim tvoj blog vec neko vreme i mnogo su mi pomogli tvoji postovi vezani za bebu i sve sto ide uz nju :-D Mi brojimo sitno, kupujemo sitnicice i cekamo....:-D Ovo za milionce i stvari te u potpunosti razumem:-D
      http://diaryofashoelace.blogspot.com/

      Delete

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online