Summer break ;)



















E, pa, dragi narode koji čitaš i gledaš i pratiš i šminkaš i sređuješ kosu i nokte i misli i povremeno svratiš na ovaj blog, dugujem ti bar par reči objašnjenja za ovu podugačku pauzu.

Ja sam upala u drugo stanje :)
I to u sred Fashion Selectiona, koji sam ceo život priželjkivala da otpratim od početka do kraja, ali sam na pola prepustila posao mlađoj koleginici, kojoj je sve to dobro došlo, pošto se i inače bavi kreiranjem haljina, tako da je sve ispalo taman kako treba.

I sve je došlo u vreme kad treba.
Sve ideje sam već ispucala...(za)bavila sam se svakom idejom koja mi je pala na pamet i taman kad sam imala prazan prostor za razmišljanje o budućnosti...ona se pobrinula da imam novu zanimaciju!

Drugo stanje je DEFINITIVNO drugo stanje.
Bar u mom slučaju.
Prvo vam je toliko loše da ne znate šta ćete sa sobom i počinjete da se pitate: da l' ludim?
To potraje par meseci, od kojih se u prvom mesecu osećate kao da niste u svom telu ili bar kao da ste u filmu 'Isterivač đavola'. 
U drugom vam se ništa ne jede i sva hrana počinje da ima jaaako čudan ukus, a ne može da se ne jede, jer se malo biće tad formira...Dani vam prolaze u onesvešćivanju i spavanju bilo gde, bilo kad. 
U trećem mesecu ćete se namučiti dok ne nađete šampon, kupku, prašak i omekšivač koji vam ne smrde, a često će vam smrdeti i oni bezmirisni baby sensitive praškovi, dok o omekšivačima i regeneratorima za kosu nećete ni razmišljati. 
Njuh vam se u tom periodu pretvara u njuh nekog super heroja! 
Možete da osetite šta sprema komšinica sa drugog sprata, a onda sasvim jasno da osetite šta sprema ona sa trećeg! Npr. ja nisam ušla u spavaću sobu 4 meseca, jer sam htela da povratim na miris letvica od borovine iz kreveta! A u sobi mi je bilo i ogledalo i šminka i garderoba i krevet sa udobnim dušekom! Tako da sam se u ogledalo pogledala tek posle 4 meseca, a stvari i četku i fen sam dobijala kao u zatvoru, tako što je neko drugi morao da uđe u sobu i 'prokrijumčari' mi ih!
Što se tiče hrane, uvek slušamo kako trudnice treba da jedu za dvoje (nije baš tačno, potrebno je svega 300kcal više), pa sam ja to doslovno shvatila kad još vreme bilo nije, pa sam u toku jednog dana slala mog čoveka po burek u 'gornju' pekaru (i samo taj, ni jedan drugi), pa po tortu u 'donju' poslastičarnicu, pa na drugi kraj grada po 'onaj' sendvič...Znate kad vam se javi 'miris hrane u glavi'...e, pa zamislite to na svakih sat vremena! 
I sve se menja.
Ako niste voleli dinju, sad će vam se jesti. Ako ste burek jele jednom u 5 godina...sad će vam se jesti. Svu hranu koju nisam volela, sad mogu da jedem i obrnuto.
Što se mode i stvari tiče, prešla sam na totalnu nezaintresovanost.
Toliko da nisam mogla da gledam bilo šta što je vezano za krpe, pa ni u prodavnicu nisam ušla 4 meseca!
Ranije sam stalno mislila: 'A, nije nikakav problem lepo se oblačiti u trudnoći, pa šta...to je samo stomak', ali vraga! 
Sad mi je jasno zašto većina trudnica liči na šator!
Jedan dan sam ušla u Mango i probala 9 haljina! U pola nisam mogla da uđem, a u pola sam izgledala kao...pa...nešto čudno :)
Dok mi se nije slošilo...onda sam rešila da to više ne radim.
Lekare i posete tog tipa neću pominjati, jer je u mom slučaju, s obzirom na stanje mog srca, kičme, želuca i neutvrđenog uzroka temperature (tokom dve godine), malo drugačije nego kod 'običnih' trudnica, tako da su te posete bile ako ne svaki dan, a ono svaki drugi.
Ali, dobro. 
Ja sam znala da se raspadam i pre ovoga :p

I nećete mi zameriti ako ne budem baš često na blogu.
Ipak je ovo vreme kad treba uživati u svakom danu i odmarati u ogromantnim dozama.
A ja sve što radim, radim svim srcem i dajući 100% sebe, tako da ne mogu na sve strane. 
Uživajte u letu, iskoristite ove lepe dane, pa ćemo se ionako čitati kad dođe zima i ovo opet postane omiljena razonoda!

Hvala vam što postojite!




14 коментара:

  1. Prava si trudnica. Meni je bilo divno i lako u trudnoci..malo sam samo imala problem sa bolom u zelucu i mirisom luka. Mada je i to brzo proslo. Najstrasnije mi je bilo sto sam se ugojila od 7-9 meseca 17 kila, joj..nije bilo kontrole, jela sam burek kao nikada u zivotu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko? Ali nije se videlo na onim slikama posle :)

      Delete
  2. Mene obično mrzi da čitam ovako duge tekstove, ali ovaj tvoj sam morala :D
    Nasmejala si me do suza, iako verujem da ti nije bilo lako...Šta ćeš, to ti je "drugo stanje"!

    Sad uživaj!!! ;)

    ReplyDelete
  3. Cestitam!!! Nadam se da ces nadalje u trudnoci samo da uzivas! :)

    ReplyDelete
  4. Cestitam! Da sve bude u redu, sve najbolje! :*

    ReplyDelete
  5. Fashion Selection! ♥
    I volim te mnogo hahahahah,moja sestra je ovo prozivela isto proslo leto i svi smo u kuci bili ``u drugom stanju`` zajedno sa njom.. kad se setim da sa morala u hodniku da se mirisem i one silne mucnine koje je imala!!! Prvi put kad sam videla snimak sa ultra-zvuka, prozvala sam bebu PUPOLJAK! Pustala svakakve pesme, citala Vogue, pricala francuski i engleski, pevala.. i onda stavim ruku na stomak ona se pomera:D Sada Jana ima 7 meseci i ne mogu recima da opisem koliko je volim!!!:) Predivna si mi, uzivaj u trudnoci, moja Vesna ponavlja svaki drugi dan kako se lepo odmarala u trudnoci!:)CMOK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha :D baš tako! Branko je kukao kako mora da ide smrdljiv i u krutoj majici, jer ne može da stavlja dezodorans, after shave i omekšivač :D Jadna okolina trudnica, iskreno saosećam! ;)

      Delete
  6. cmok za slatku trudnicu,samo uzivkaj i razmazi se do masimuma,mada me sumnjam da si istu paznju imala od strane tvog dragog i pre drugog stanja:)A za radnje ne brini,ako vidim nesto interesantno na snizenju,javljam ti direktno iz radnji:,a mogu i da ti kupim sta treba:)

    ReplyDelete
  7. Koliko si slatka :D
    Cestitam od srca! :)))

    ReplyDelete
  8. Prelepe vesti , cestitam :)Odlican tekst , veoma poucan za sve nas koje tek ceka takvo stanje !:)

    ReplyDelete
  9. Ti si jedna tako simpatična i šarmantna trudnica da toga nisi ni svesna, pa još kad o svemu tome ovako pišeš, šta čovek drugo da misli :)

    ReplyDelete

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online