Baby's World: Tips and Tricks




Prelazak sa flašice 0+ na flašicu 3+ i zagrcnjavanje
Ako dohranjujete bebu, a počela je da pije više mleka nego što može da stane u malu flašicu (0+), pošto još nije navikla na cuclu sa velike flašice (3+), koja ima više rupica (obično tri, za razliku od male koja ima jednu), pa može da se desi da se davi gutajući, jednostavno skinite cuclu sa male flašice i zavrnite je na veliku. Dosetila sam se toga, pošto i dalje želim da dojim bebu, a logično je da neće hteti da se muči kad vidi da ne mora toliko da vuče, pa će se uvek odlučiti za flašicu. Ovako možete da sipate i više od 150ml (Chicco), odnosno 125 ml (Avent). I svima ću preporučiti Avent, jer se lakše i brže zavrće cucla na flašicu, nema prskanja po kući dok mućkate mleko (uvek levo-desno, ne gore-dole zbog stvaranja balončića, a samim tim i grčeva kod bebe, mada sve imaju taj sistem sa propuštanjem vazduha dok vuče cuclu, tako da je mogućnost stvaranja grčeva svedena na minimum).


Pumpica za nos
Obično svima bebe urlaju, kad pokušavate da im očistite nos. U početku sam koristila štapiće za uši, tanke i to Cotoneve, jer su dobro namotani pa se vatica ne svlači tako lako. Uzmem po 5 štapića i jednu stranu natopim fiziološkim rastvorom, a druga ostane suva, pa prvo vlažnom stranom pokušam da izvučem sadržaj iz nosa, kružnim pokretom tj. uvrtanjem štapića, a onda dovršim suvom stranom i tako 5x. To mi je bilo lakše nego pumpicom. A pumpicu sam počela da koristim kad je napunio 2,5 meseca. Nema drugarice koja mi se nije žalila da joj beba urla kad koristi pumpicu. Onda sam došla na ideju da ga navedem da pomisli da se igramo i počela da mu usisavam ručice, prstiće, obraščiće, bradicu, usnu gornju, donju i kada je počeo da se smeje, i nosić! I nije plakao, ali mora da bude kratko i brzo, jer bebe dišu isključivo na nos. I to posle kupanja, obavezno. 




Seckanje noktića
U početku sam lomila kičmu pokušavajući da mu isečem nokte u krevecu, dok spava. Na stranu to što ne vidim, koliko su mali, a i strah da ga ne probudim...Onda sam počela na komodi za povijanje, ali i tu bi mrdao i uvek bi mu isekla neki ukrivo, pa bi se za 2 dana ogrebao po licu, trljajući se kad mu se spava ili kad se budi. A onda sam otkrila njihalicu! Stavim ga, vežem, naravno, oko pojasa i nakačim onaj luk, ali samo sa jednom igračkom, po mogućstvu koja svira na pokret i to samo sa jedne strane. Tako se on zamajava, pokušavajući da dohvati jednom rukom, i svaki put kad se igračka oglasi, on se smiri, dok mu ja seckam noktiće na drugoj ruci :) Onda samo obrnem luk, tj. stavim igračku sa druge strane i sredim i noktiće na drugoj ruci. Onda obavezno idemo da operemo ručice i dobro ih isperemo i spremne su za trpanje u usta!



Drage mame, srećno! 




2 коментара:

  1. Nos je najveci problem..znas kako urla cak i kad smo se kao igrali..i dan danas ne mogu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni urla ako je gladan, inače kad je sit možeš da ga usisavaš 3 dana :)

      Delete

Love to hear from you!

 
OASAP - Street Fashion Women's Clothing Online